Naar de inhoud Naar hoofdmenu

Category: Standard

AWO Kulmbach

AWO Kulmbach

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor ons

Ralf Baumann
Technical manager

“Het thema duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor ons. Green Care Professional geeft het goede voorbeeld met zijn streven naar duurzaamheid. Dat draagt bij tot onze tevredenheid en tot die van ons schoonmaakpersoneel.“

AWO Kreisverband Kulmbach e.V.
Obere Stadt 36
95326 Kulmbach

Tel. +49 (0) 9221 9569-0
www.awo-kulmbach.de

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

Sentinel Haus

Gezondere omgevingslucht dankzij geteste ingrediënten.

Schoonmaakproducten getest door Sentinel Haus Institut

Peter Bachmann
Oprichter en zaakvoerder
van Sentinel Haus Institut

“Geteste, emissiearme schoonmaakproducten zijn van cruciaal belang voor een gezonde omgeving in gebouwen. We bevelen producten van Green Care Professional aan. Ik ben zeer tevreden over de voortdurende duurzaamheidsinspanningen van Tana. Die helpen onze innovatieve klanten in de hotel- en kantoorsector.“

Green Care Professional slaagt met vlag en wimpel voor wetenschappelijke tests

Gebouwen zijn tegenwoordig vrijwel luchtdicht. In gesloten ruimten heeft de stijgende concentratie stoffen in de omgevingslucht een negatieve invloed op het welzijn en de gezondheid. Samen met de uitstoot van bouwproducten kunnen schoonmaakmiddelen het probleem verergeren.

Dat kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, ogen en slijmvliezen, hoofdpijn en algemeen ongemak. Schoonmaakpersoneel en gebruikers van gebouwen, zoals schoolkinderen en leraren in een school, kunnen hierdoor worden getroffen.

Daarom heeft Tana-Chemie veel van zijn producten laten testen door onafhankelijke experts bij Sentinel Haus Institut. In het kader van het project MY FUTURE OFFICE werden producten van het merk Green Care Professional voor dagelijkse schoonmaak en intensieve schoonmaak onderzocht.

Producten werden onder strenge omstandigheden en volgens wetenschappelijke normen getest in een unieke Europese referentieruimte. Deze aanpak maakt een bijzonder praktisch onderzoek en solide conclusies over dagelijkse situaties mogelijk.

Green Care Professional-producten voor onderhoudsschoonmaak garanderen dat kamers gezonde ruimten zijn om in te leven, werken en leren. Ze bevatten bestanddelen die de omgevingslucht niet vervuilen.

“Green Care Professional gebruikt bewust geen problematische stoffen. Bijvoorbeeld bij de intensieve schoonmaak van vloerbekledingen. Vergeleken met andere producten op de markt hebben de producten die we aanbevelen, een aanzienlijk kleinere impact op de omgevingslucht en verdampen ze sneller,” aldus Peter Bachmann.

In de databank op het Sentinel-portaal vindt u schoonmaakproducten van Green Care Professional die getest werden op gevaarlijke stoffen.

Sentinel Haus Institut GmbH
Merzhauser Str. 74
79100 Freiburg im Breisgau
www.sentinel-haus.de

Gebäudereinigung Jacobs

STANDARD
Gebäudereinigung
Jacobs GmbH

Milieuvriendelijk en doeltreffend schoongemaakt –
voor een duurzame toekomst

Jaarlijkse besparingen:

4.482
Koolstofdioxide

786
Plastic

1.427
Ruwe olie

David Jacobs
CEO

“Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons bedrijfsbeleid. Dat blijkt uit ons milieubeheersysteem waarmee we aan alle geldende wettelijke verplichtingen kunnen voldoen, de voorschriften kunnen naleven voor de omgeving waarin we werken en de milieu-impact van onze diensten zo laag mogelijk kunnen houden. Ten behoeve van onze klanten gebruiken we milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en -systemen en verbeteren we voortdurend onze ecologische voetafdruk.

Het gebruik van Green Care Professional-producten levert zeer goede feedback op van ons schoonmaakpersoneel en onze klanten. Met de Performance Calculator kunnen we ons besparingspotentieel voor ruwe olie, CO2-uitstoot en plastic bepalen. Die concrete cijfers kunnen we dan voorleggen aan publieke en private contractanten om te tonen hoe belangrijk duurzaamheid voor ons is.

We zijn ervan overtuigd dat elke persoon en elk bedrijf het milieu moet proberen te verbeteren door dergelijke stappen te zetten.”

STANDARD
Gebäudereinigung Jacobs GmbH
Saargemünder Straße 73
66119 Saarbrücken
www.standard-jacobs.de

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

Leneweit

Leneweit
Reinigungs &
HygieneService
GmbH

Geen compromissen op het vlak van netheid en hygiëne.

Jaarlijkse besparingen:

157
Koolstofdioxide

7
Plastic

50
Ruwe olie

Gurvinder Fellendorf-Rajasansi
& Frank Fellendorf

CEO

“We leggen de basis voor een veelbelovende toekomst en duurzame gebouwreinigingsdiensten. Wij kiezen voor Green Care Professional-producten omwille van hun duurzaamheid, doeltreffendheid en zeer goede prestaties. Dankzij de Green Care Professional-producten van Tana kunnen we gebouwen milieuvriendelijk en duurzaam schoonmaken – zonder compromissen te sluiten op het vlak van netheid en hygiëne.”

Leneweit
Reinigungs & HygieneService GmbH
Admiralitätstraße 58
20459 Hamburg
www.leneweit-rhs.de

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

A&O Hostels

a&o Hostels

Reis bewust, kies voor groen.

Jaarlijkse besparingen:

1.922
Koolstofdioxide

311
Plastic

612
Ruwe olie

Phillip Winter
Chief Marketing Officer

“Onze slogan is ‘iedereen kan reizen’. Daarmee bedoelen we ons prijsbeleid en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Duurzaamheid is een kernpunt voor ons. Tegen 2025 willen we CO2-neutraal zijn.

Onze doelgroep – vooral jonge mensen – stelt vrijwel alles in vraag en is milieubewust. Het is dus belangrijk voor ons om volledig groen te zijn en aan duurzaamheid te denken bij alles wat we doen. Dit houdt in dat we Green Care Professional-producten gebruiken.

We hopen anderen in onze sector te inspireren met onze visie voor een klimaatneutrale jeugdherberg en de wereld iets groener te maken.”

a&o Hostels GmbH & Co. KG
Adalbertstr. 50
10179 Berlin

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

Jenke

Jenke GmbH

Sinds 1989 altijd een propere oplossing

Jaarlijkse besparingen:

117
Koolstofdioxide

4
Plastic

37
Ruwe olie

Olaf Jenke
Zaakvoerder

“Jenke – sinds 1989 altijd een propere oplossing.” We staan met volle kracht en overtuiging achter deze slogan. Bij ons dagelijks werk willen we meer doen dan louter een ideale schoonmaakoplossing aanreiken; we willen schoonmaken met een goed geweten en zonder gevaarlijke chemicaliën. Netheid is niet alleen vuil verwijderen, maar ook ervoor zorgen dat we dat niet vervangen door andere onzichtbare stoffen. Daarom kozen we voor Tana-Chemie. Met de green care-producten kunnen we de beste schoonmaakprestaties verzekeren en (waar mogelijk en volgens de nieuwste innovatienormen) het gebruik van stoffen verminderen die het milieu belasten en de gezondheid in gevaar brengen.”

Jenke GmbH
Rudolf-Breitscheid-Straße 26
09366 Stollberg

Tel. 03729 6703-0
www.jenke-gmbh.de

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

K&S Raumpflegeservice

K&S Raumpflegeservice GmbH

Het gebruik van ecologische producten wordt door potentiële nieuwe klanten sterk geapprecieerd.

Jaarlijkse besparingen:

399
Koolstofdioxide

72
Plastic

127
Ruwe olie

Dr. rer. nat. Micha Strauß
Zaakvoerder en eigenaar

“Nog voor we overstapten op Green Care Professional-producten, was een voorzichtige omgang met schoonmaakmiddelen een belangrijk element van onze bedrijfsfilosofie. Uiteindelijk wist Werner & Mertz ons te overtuigen met zijn ecologische en duurzame aanpak, de doeltreffendheid van de producten en de gretige aanvaarding van duurzame producten door onze klanten. Het thema duurzaamheid is voor ons een belangrijke factor bij investeringen en bij het ontwikkelen van ons bedrijf. Het gebruik van ecologische producten wordt door potentiële nieuwe klanten geapprecieerd. We zouden andere bedrijven graag zien overstappen op schoonmaakproducten die ontworpen zijn voor de circulaire economie.”

K&S Raumpflegeservice GmbH Schweinfurt
Karl-Götz-Str. 32
D-97424 Schweinfurt

Tel. +49 (0) 9721 78340
www.ks-raumpflege.de

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

Bockholdt

Bockholdt

Er is maar één wereld en het is onze verantwoordelijkheid om die gezond te houden voor toekomstige generaties.

Sebastian Papenfuß
Technisch manager bij Bockholdt sinds 2013

“Duurzaamheid is alomtegenwoordig en zeer belangrijk voor ons bedrijf. Om onze ecologische voetafdruk positief te kunnen beïnvloeden, kiezen we voor ecologische gecertificeerde Green Care Professional-producten. We zijn ook erg begaan met de bescherming van onze werknemers, klanten en het milieu. We willen het goede voorbeeld geven en laten zien dat milieubescherming een topprioriteit is. Tegelijk leveren de producten zeer goede schoonmaakprestaties die ook onze klanten overtuigen. Vooral de schoonmaakmiddelen spelen een sleutelrol op het vlak van duurzaamheid. Daarom hebben we de tijd genomen om onze werknemers op te leiden en hen te tonen hoe ze moeten omgaan met ecologische producten. We beschouwen onszelf als pleitbezorgers van de goede zaak en zouden andere bedrijven en steden graag zien overstappen op recycleerbare schoonmaakproducten. Er is maar één wereld en het is onze verantwoordelijkheid om die gezond te houden voor toekomstige generaties.”

Bockholdt GmbH & Co. KG
Gutenbergstraße 10
23566 Lübeck

Tel.  +49 (0) 451 6000 60
s.papenfuss@bockholdt.de
www.bockholdt.de

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

L’Aromatic

L’Aromatic

Een ode aan extra vers

“In ons restaurant verandert het menu elke maand om de seizoenen te volgen. Elke dag is er een nieuwe dagschotel, afhankelijk van de vis die wordt gevangen en de beschikbaarheid van ingrediënten van onze leveranciers. Omdat we lokale en kwaliteitsvolle producten op prijs stellen, gebruiken we geen diepvriesvoeding en dient onze diepvries enkel om ons zelfgemaakte roomijs in te bewaren. Elke maand vertellen we onze klanten wat er speciaal is aan de producten; dat stellen ze op prijs.”

Kwaliteit en lokale bronnen voor ingrediënten zijn belangrijk voor L’Aromatic, net als ecologische oplossingen voor schoonmaakproducten. Daarom vertrouwt het restaurant op Green Care Professional.

Restaurant L’AROMATIC SARL
Place Louis Morel
F-22150 Ploeuc L’Hermitage

www.laromatic.fr

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

Restaurant La Butte

Restaurant
La Butte

De Bretoense chef
die goed is in het maken van de juiste dingen.

Nicolas Conraux

Nicolas Conraux, chef-kok met één Michelinster, laat niets aan het toeval over. Op zijn borden vinden gasten vis- en vleesgerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten die zonder verpakking worden geleverd. Zelfs de werkkledij wordt lokaal geproduceerd met organisch textiel en de hygiëneproducten zijn milieuvriendelijk. Het doel van restaurant La Butte is plasticafval te vermijden – met een duurzaam, globaal en collectief engagement.

Dit is slechts een van de redenen waarom La Butte koos voor Green Care Professional.

La Butte
12, rue de la Mer
F-29260 Plouider
Bretagne

www.labutte.fr

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten