Naar de inhoud Naar hoofdmenu

Category: Premium

Miljörent

Miljørent

We zijn er trots op een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van onze klanten en de wereldwijde gemeenschap.

Årlige besparelser:

694
Kuldioxid

146
Plastic

221
Råolie

Yvonne Kjär & Evy Greve Kjär
Admin. Director & Operations & Sales Manager
Partners

Miljø Rent A/S is in 1983 opgericht en heeft altijd bekendgestaan om goed uitgevoerd werk en een hoog serviceniveau. Elke dag leveren we grondige, efficiënte en professionele schoonmaakdiensten aan meer dan 100 bedrijven. We bieden altijd flexibele oplossingen die passen bij de behoeften van elke individuele locatie.

Evy en Yvonne zijn in 2013 bij Miljørent komen werken en maken sinds 2018 deel uit van het eigenaarsteam.

In 2014 kwamen ze tot het besef dat ze de naam Miljørent eer moesten aandoen en begonnen ze op de markt te zoeken naar milieuvriendelijke producten die werkten. Ze testten producten van Tana en ook enkele producten met het Zwaan-keurmerk. Gedreven door hun grote verantwoordelijkheidszin, productenkennis en constante aandacht om het milieu zo min mogelijk te belasten, kozen ze voor de Cradle to Cradle-producten van Tana.

In samenwerking met Tana’s consultant vinden ze altijd een oplossing voor de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd en testen ze graag nieuwe producten uit.

In januari 2021 naam Miljørent schoonmaakbedrijf Kiwik Aps over en begon onmiddellijk zijn producten te vervangen door Tana’s Cradle to Cradle-producten, tot grote vreugde van zowel de klanten als de medewerkers.

Om verder hun verantwoordelijkheid op het vlak van CO2-uitstoot op te nemen, compenseren Miljørent/Kiwik het gebruik van gewone diesel- en benzineauto’s door Vertree te steunen.

Miljørent is er elke dag trots op een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van zijn klanten en de wereldgemeenschap.

Miljørent A/S
Valhalvej 1
8230 Åbyhøj
miljorent.dk

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

La Maison d’à Côté

Respect voor mensen, milieu en smaakpapillen: het “Groene Erfgoed” van Christophe Hay

Christophe Hay, sterrenchef bij Maison d’à Côté:

“Respect is wat me elke keer motiveert wanneer ik een beslissing neem. Respect voor de natuur, het land, vakmensen en producenten die ons steunen. En natuurlijk voor de mensen die dag na dag voor ons werken.”

Twee prijzen, twee sterren
– voor verwezenlijking en verantwoordelijkheid

Met het idee voor La Maison d’à Côté keerde Christophe Hay terug naar zijn thuisstad, waar hij zijn gasten op basis van zorgvuldig gekozen ingrediënten het beste voorschotelt. En bovendien in een warme en vriendelijke sfeer. Van de zorgvuldige keuze van lokale leveranciers tot de bouwmaterialen, Hay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: een plek in harmonie met de natuur. Zijn durf en talent werden in 2019 beloond met een tweede Michelinster en in 2020 met de “”Green Macaron””.

Lokaal erfgoed en zeldzame delicatessen

Hay, die zeer gehecht is aan zijn thuisstad, werkt het liefst met unieke producten die vooral uit de Loirevallei komen. In de eerste plaats wou hij de regio beter bekend maken, maar hij wou ook de culinaire tradities ervan bewaren. Met respect voor de natuur, de grondstoffen en het milieu in het achterhoofd legde de chef samen met zijn tuinier Alain Gaillard zijn eigen 3000 m² grote moestuin aan. Het vlees dat in het restaurant wordt geserveerd, komt van zijn eigen Wagyu-boerderij in Frankrijk, die wordt gerund onder het waakzame oog van Yvan Dersoir, een vriend en fokker. Hay is er dus in geslaagd te doen wat hij altijd al wou doen: met zijn gasten een ongewone keuken delen die zowel duurzaam als ethisch is.

Verantwoordelijkheid tot in de kleinste details

Sinds zijn terugkeer besteedde Hay aandacht aan het ecosysteem, met een milieuvriendelijke isolatie, warmteterugwinningssystemen, hernieuwbare energie en een composthoop in de tuin. De “”wil om beter te doen”” blijkt uit elk van zijn beslissingen. Daarom zet hij ook in op milieuvriendelijke schoonmaakproducten van Werner & Mertz – uit respect voor de mensen (zijn medewerkers) en de natuur (zijn thuis).

Zeer tevreden werknemers en gasten

Realisatie van het duurzame masterplan

“Green Macaron” 2020

Gebruikte producten

Domaine Murtoli

Domaine Murtoli:
Hotel Moeder Natuur

Het toeristische concept van Paul Canarelli

“Murtoli is meer dan een hotel. Het is een herinnering aan onze voorouders – erfgoed in harmonie met de natuur.”

Bestemming: het verleden
“Murtoli” – een bijzonder hotel

Paul Canarelli, die verder wou gaan dan een conventioneel hotelproject, bedacht een nieuw en visionair toeristisch concept, een uitgebreid toeristisch model waarbij de focus niet op mensen lag. In plaats daarvan lag de nadruk op het behoud van het karakter van het natuurlijke landschap. Toerisme dat de nalatenschap van onze voorouders die het land bewerkten, tot leven brengt.

Het idee draaide rond Corsica, een bijzondere reisbestemming. Een unieke regio in de wereld. Hier maakte Canarelli zijn droom waar in Murtoli, een verborgen parel, gevuld met de passie en wil van één man. Zijn doel: erfgoed nieuw leven inblazen met respect voor het tijdperk en het werk van landbouwers, herders en hoteliers.

Met zijn project zorgt Canarelli ervoor dat die herinneringen terug tot leven worden gebracht in de bewaard gebleven eenvoudige materialen en volkse architectuur. Alles in harmonie met de natuur. De gasten van Murtoli kunnen rekenen op een unieke ervaring in perfecte harmonie met de ongerepte natuur. Ondanks het toerisme moet de natuurlijke wereld net zo ongerept blijven. Daar zorgen zijn werknemers voor, terwijl ze instaan voor de fauna en flora alsof die deel uitmaken van een natuurreservaat. Waarden zoals verantwoordelijkheid en respect voor mens en milieu beïnvloeden de dagelijkse activiteiten van alle betrokkenen. Het was dus niet meer dan logisch dat ze op duurzame en milieuvriendelijke schoonmaakproducten van het merk Green Care Professional rekenen. Zonder reststoffen of negatieve gevolgen voor de natuur. Om dit unieke erfgoed te bewaren.

Waterkwaliteit optimaliseren

Werknemers en gasten tevredenstellen

Duurzaam imago verbeteren

Unieke biodiversiteit bewaren

Gebruikte producten

Maison Aribert

Een gedurfde strategie, “groene” twee sterren: het geheime recept van Maison Aribert in Grenoble

Christoph Aribert, Michelinchef bij Maison Aribert

“Ik ben kok in hart en nieren. Dit etablissement is het vertrekpunt voor een collectief menselijk avontuur dat in de keuken begint en verder gaat dan de deuren van dit restaurant.”

Terug naar de roots: tweesterrenchef met een unieke restaurantstrategie voor zijn thuisstad

Een schitterende carrière en twee sterren in de Michelingids brachten Christoph Aribert ertoe om zijn eigen “maison” te openen, een eigentijds hotel-restaurant in Uriage-les-Bains bij Grenoble. Maar hij wou geen conventioneel gebouw. Met zijn lokale roots en liefde voor de bossen en bergen van Isère in het achterhoofd, liet hij zijn huis ontwerpen zonder het milieu in het gedrang te brengen. Zijn inspanningen werden in januari 2020 beloond met de “Green Macaron”-prijs.

Wat is het precies dat Maison Aribert zo bijzonder maakt?

Door samen te werken met lokale architect Joëlle Personnaz gaf Aribert het 150 jaar oude gebouw in zijn thuisstad een tweede leven. Maar de twee deden meer dan enkel het gebouw renoveren. Met een bio-klimaatontwerp zorgden ze ervoor dat de structuur nauwelijks een negatieve impact zou hebben op het milieu. Isolatie met houtwol, opvang van bronwater, een groen dak, een boiler met pellets, groene elektriciteit van Grenoble. Elk detail werd gecontroleerd op zijn milieuvriendelijkheid, inclusief ecologische materialen, ethisch geproduceerd katoen voor het beddengoed, duurzame onderhoudsproducten en schoonmaakmiddelen met een biologische basis.

Het verbaast dan ook niet dat de heer des huizes voor duurzame producten van Green Care Professional en zijn moederbedrijf Werner & Mertz koos. De twee filosofieën passen perfect bij elkaar: wat voor Werner & Mertz de circulaire economie is, is voor Aribert gewoon “eigen kweek” en “zero waste”. Zo is de composthoop blij met alles dat niet kan worden gekookt.

Een bijna 100%
milieuvriendelijk aanbod

Blije en tevreden klanten

Won de “Green Macaron”-prijs

Gebruikte producten

Erlebnispädagogik

Gesellschaft zur Förderung der Erlebnispädagogik e.V.

Open. Inspirerend. Authentiek. In nauw contact met de natuur.

Jaarlijkse besparingen:

29
Koolstofdioxide

3
Plastic

9
Ruwe olie

Dirk Markert
Facility Manager Erlebnistage Harz

“Duurzaamheid is een van onze kernwaarden en zit – bij wijze van spreken – in ons DNA. We willen een rolmodel zijn voor volgende generaties en een inspiratiebron voor onze directe omgeving en onze werknemers. Ons schoonmaakpersoneel is enthousiast over de green care-producten en werkt er graag mee. Door duurzame, ecologische schoonmaakproducten te gebruiken kunnen we ons onderscheiden van onze concurrenten. We zouden andere bedrijven en steden graag Green Care Professional-producten zien gebruiken, omdat de massa beslist en het verschil kan maken.”

Gesellschaft zur Förderung der Erlebnispädagogik e.V.
Schützenplatzweg 7
38700 Braunlage

www.erlebnistage.de

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Zimmer Tower in Lier Belgium

Zimmertoren in Lier: bescherming en netheid voor een Belgisch historisch monument

Jaarlijkse besparingen:

6.735
Koolstofdioxide

664
Plastic

2.145
Ruwe olie

De Zimmertoren in Lier wordt schoongemaakt met Green Care Professional: een rolmodel inzake duurzaamheid.

Voor de Zimmertoren zo heette, was het een eenvoudig slot binnen de stadsmuren van Lier in de 14e eeuw. De toren dankt zijn huidige naam aan de Belgische klokkenmaker Louis Zimmer (1888-1970), wiens Jubileumklok in de voorzijde van de toren is verwerkt. Het is een zeer ongewone klok; de grote klok met 57 wijzerplaten wordt omringd door 12 kleinere klokken. Technisch gezien zijn het niet allemaal klokken. Sommige tonen informatie over de maanstanden en getijden bijvoorbeeld, en het uur van de dag op alle continenten.

In 1960 werd naast de toren een nieuw paviljoen opgetrokken om Zimmers laatste meesterwerk te presenteren, de astronomische klok, die werd gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1935 in Brussel en vervolgens tentoongesteld in de VS. Albert Einstein was gefascineerd door Zimmers astronomische klok en feliciteerde de klokkenmaker met het mechanisme van de klok. Een van de klokken gaat bijvoorbeeld een keer rond in de 25.800 jaar, wat exact overeenkomt met de precessieperiode van de aardas. Zimmer breidde de klok later uit met een mechanisch planetarium. Het verbaast dan ook niet dat deze toren met zoveel geschiedenis een beschermd gebouw werd in 1980.

Sinds 2019 wordt het Zimmermuseum schoongemaakt met Green Care Professional-producten van Werner & Mertz. Dat is een hele uitdaging, omdat te veel vocht de klokken zou kunnen beschadigen. Daarom pasten we – in nauwe samenwerking met de verantwoordelijke partijen – de werkprocessen en schoonmaakmethoden aan, zodat we aan alle eisen konden voldoen.

Ons succes in het kort

  • overstap van traditionele producten naar Green Care Professional
  • ontwikkeling van speciaal aangepaste werkprocessen en schoonmaakmethoden

1425

Gebouwd vóór 1425

Gemeente en stad in de Belgische
provincie Antwerpen

Gebruikte producten

Antwerp Central Station

Antwerpen-Centraal:
Belgische trots schittert weer

Jaarlijkse besparingen van Antwerpen-Centraal:

6.735
Koolstofdioxide

664
Plastic

2.145
Ruwe olie

Antwerpen maakt schoon met Green Care Professional: een rolmodel inzake duurzaamheid.

Antwerpen-Centraal is opgetrokken in een ondefinieerbare bouwstijl die naadloos elementen combineert van het heden en verleden. Door zijn unieke structuur is dit treinstation een topkandidaat als “mooiste treinstation ter wereld”. Voor België is het een veelzijdige herinnering aan de vernieuwende invloed van dit kleine land op de opkomende spoorwegindustrie.

Antwerpen-Centraal – ook bekend als de “”Middenstatie”” – werd gebouwd in de gloriedagen van het Belgische spoorverkeer en maakte pendelen veel gemakkelijker voor de Belgen. België was het eerste Europese land met een openbaar spoor, aangelegd in 1835, slechts enkele jaren na de onafhankelijkheid van het land. De Antwerpse terminal speelde een hoofdrol bij de eerste spoorwegroute. Als erkenning voor het belang ervan werd het oorspronkelijke houten station, opgetrokken tussen 1895 en 1905, vervangen door de huidige versie.

Vandaag beslaat het Centraal Station vier bijzonder ruime verdiepingen. De verdienste van het team dat verantwoordelijk was voor de renovatie, is dat de oorspronkelijke functies van het station behouden werden en enkele historische elementen opvallend geïntegreerd werden. Het is een van de fraaiste treinstations ter wereld, dat hopelijk nog eeuwen zal meegaan. Daarom verscheen Green Care Professional op het toneel. Extreem vuile plekken, door velen gebruikt als urinoir, worden sinds 2019 schoongemaakt met een speciale BIOBACT-oplossing. Dat is een hele verbetering voor de neuzen van passagiers en medewerkers.

Ons succes in het kort

  • kostenefficiënte schoonmaak van “urinoirs”
  • meer properheid en minder geurhinder
  • meer tevreden reizigers en stationsmedewerkers

1899

Stationsgebouwen
uit de jaren 1899 en 1905

Een van de vijf provincies
van Vlaanderen, België

14 perrons

540 treinen

Gebruikte producten

Chirohuis Heibrand Belgium

Chirohuis Heibrand: betere kwaliteit voor de Belgische jeugd

Jaarlijkse besparingen van Chirohuis Heibrand Westmalle:

6.735
Koolstofdioxide

664
Plastic

2.145
Ruwe olie

Chirohuis Heibrand Westmalle, jeugdlogies voor groepen in het op een na grootste natuurreservaat van België, maakt schoon met Green Care Professional: een rolmodel inzake duurzaamheid.

Avonturen in het bos, op een open vuur koken en het eerste weekend weg van de ouders: voor anderen was dat synoniem met scouting, maar in België is dat nog altijd Chiro Vlaanderen. Ruim 70 jaar geleden kocht de jeugdorganisatie haar eigen stuk grond en maakte er een plek voor jonge Belgen van. Tot 248 overnachtende gasten kunnen nu terecht op de site.

Als natuurminnende en vooruitdenkende organisatie praat Chiro Vlaanderen niet alleen over het belang van duurzaamheid en ecologische waarden, maar past deze waarden ook toe in de praktijk, als voorbeeld voor de kinderen. Toen de overheidsfinanciering in 2019 werd verminderd, vroeg het management van Chiro Vlaanderen onze hulp om de kosten te verlagen, maar niet ten koste van de kwaliteit en het milieu.

Dankzij de goede samenwerking en onze jarenlange ervaring boekten we ons eerste succes met slechts een paar maatregelen. Door over te stappen naar de efficiëntere schoonmaakproducten van het merk Green Care Professional, wisten we de kosten te verlagen en tegelijk de kwaliteit van de hygiëne te verbeteren. Wanneer dergelijke maatregelen worden doorgevoerd, worden werknemers vaak over het hoofd gezien. Maar door hen erbij te betrekken, wordt hun motivatie opgekrikt en wordt de kans op succes verhoogd. Bij Chiro Vlaanderen konden we bv. de aangeboden kwaliteit verbeteren omdat de werknemers erbij betrokken waren en van bij het begin goed werden opgeleid.

Ons succes in het kort

  • schoonmaakkosten binnen het budget
  • betere milieucompatibiliteit
  • blijer personeel met meer compatibele producten
  • betere hygiëne zorgt voor meer tevreden gasten

Op een na grootste natuurreservaat van België

Oppervlakte: 7 hectaren

Gebruikte producten

Gent

Gent:
schittert in al zijn heroïsche pracht!

Jaarlijkse besparingen van de stad Gent:

6.735
Koolstofdioxide

664
Plastic

2.145
Ruwe olie

Gent, de op een na grootste stad van Vlaanderen, maakt schoon met Green Care Professional. Dat maakt er een rolmodel inzake duurzaamheid van.

Groene aankopen in Gent

Sinds 2008 heeft de stad Gent een actieplan voor duurzaamheid (“”Gent 2020″”), dat meer dan 100 acties en initiatieven omvat om van Gent een duurzamere stad te maken, inclusief duurzame aankoopprocedures. De eerste aankoopstrategie waarbij de focus op duurzaamheid lag, werd in 2012 gelanceerd; ze werd in 2014 verlengd en ondertekend door de burgemeester van de stad.

De voorbije jaren heeft Gent zich gestaag ingespannen om zijn stedelijke schoonmaakdiensten duurzaam te maken. Dat houdt het gebruik van integraal duurzame schoonmaakproducten in. Gent koopt producten die voldoen aan de criteria van het EU Ecolabel en gebruikte als eerste stad “”Cradle to Cradle®””-gecertificeerde producten voor de schoonmaak van zijn gebouwen en faciliteiten. Meer dan 340 sites in de stad (kantoorgebouwen, scholen, musea, enz.) maken gebruik van de stedelijke schoonmaakdiensten. Voor tal van andere openbare faciliteiten is de stad Gent het centrale aanspreekpunt voor aankopen.

Over de stad Gent

Gent is ontstaan uit een Keltische nederzetting waar de Schelde en Leie samenvloeien. In de middeleeuwen werd Gent door de bloeiende textielindustrie een van de grootste en belangrijkste steden van Europa. De vlas- en linnenindustrie en het stapelrecht op graan droegen ook bij tot de rijkdom van Gent. Na een korte periode van Calvinisme ging de stad er zichtbaar op achteruit, maar de welvaart keerde terug aan het eind van de 18de eeuw, toen Gent een van de eerste geïndustrialiseerde steden op het Europese vasteland werd.

2.

Op een na grootste stad van België

Hoofdstad van Oost-Vlaanderen

156,18

Oppervlakte: 156,18 km²

Bevolking: > 250.000

Bereken uw potentiële grondstofbesparingen!

Gebruikte producten

Mont Saint Michel

Mont-Saint-Michel:de UNESCO-werelderfgoedsite bewaren

Jaarlijkse besparingen van Groupe GAULOIS:

175
Koolstofdioxide

56
Ruwe olie

Matthieu Gaulois, Sales Manager van Groupe Gaulois

”Mont Saint-Michel is een uniek eiland! Een stijging van de zeespiegel als gevolg van klimaatverandering zou het einde betekenen voor ons. Daarom moeten we ons milieu beschermen en willen we vandaag iets doen. De producten van Green Care Professional helpen ons daarbij.”

De twee hotels van Groupe Gaulois maken schoon met Green Care Professional. Dat maakt van hen een rolmodel inzake duurzaamheid.

Groupe GAULOIS, opgericht in 1912, is een van de grootste hotelgroepen in de gemeente Le Mont-Saint-Michel in Normandië, Frankrijk. Met zijn drie hotels en vijf restaurants is Groupe GAULOIS een belangrijke speler in de toeristische sector daar. De voorbije jaren is de hotelgroep erin geslaagd om de principes van duurzame ontwikkeling toe te passen bij zijn dagelijkse activiteiten – waaronder het gebruik van schoonmaakproducten van Green Care Professional. “Het is belangrijk voor ons om duurzaamheid te integreren in ons dagelijks werk. Dat moet het geval zijn in alle hotels en restaurants. Daarom begonnen we schoonmaakproducten te gebruiken die gecertificeerd zijn volgens Ecolabel en Cradle-to-Cradle,”” aldus Sales Director Matthieu Gaulois.

Bij zijn voortdurend streven om duurzamer te worden ontdekte Groupe GAULOIS het merk Green Care Professional. Algauw werden de “”Quick & Easy””-producten gebruikt voor onderhoudsschoonmaak, op de voet gevolgd door de “”KLIKS””-producten voor linnenhygiëne. “”De producten zijn zeer doeltreffend en milieuvriendelijk,”” aldus Gaulois, “”en de recycleerbare verpakkingen zijn gemaakt van gerecycleerd plastic. Door deze producten te gebruiken konden we het milieu minder belasten en is het schoonmaakpersoneel zich meer bewust van het belang van natuurbehoud.””

De laatste jaren stelde de Sales Director vast dat hotel- en restaurantgasten meer aandacht besteden aan het thema duurzaamheid en vaker vragen naar de milieuaspecten wanneer ze online boeken. Groupe GAULOIS heeft daarmee rekening gehouden in zijn marketingconcept. De Groep beschouwt het gebruik van onze eco-gecertificeerde schoonmaakproducten als een meerwaarde, wat ook kan worden meegedeeld aan de doelgroepen. “”Green Care Professional heeft technische oplossingen gekoppeld aan efficiëntie, innovatie en milieuvriendelijkheid. Met al deze positieve factoren snap ik niet hoe iemand nog kan twijfelen,”” aldus Gaulois.

In zijn streven naar duurzaamheid is de hotelgroep een pionier in zijn sector en speelt hij een belangrijke rol bij het onderhoud van het unieke eiland Mont-Saint-Michel, een UNESCO-werelderfgoedsite.

2,3

Miljoenen toeristen ieder jaar

UNESCO-werelderfgoedsite

4 km²

Oppervlakte: 4 km²

Inwoners: 30

Gebruikte producten