Naar de inhoud Naar hoofdmenu

Onze ontwikkelingsrichtlijnen

Veilig en eerlijk voor mens en milieu

Materiaal gezondheid & ecologie

Met het Ecolabel Type 1 kan Green Care Professional aantonen dat het uitsluiten van toxische ingrediënten de formules onschadelijk maakt voor mens en milieu. Alleen onschadelijke geur- en kleurstoffen worden gebruikt in overeenstemming met de criteria van het Ecolabel. Ingrediënten van dierlijke oorsprong, PFAS en synthetische polymeren om microplastic te vermijden zijn uitgesloten in de Green Care Professional formules. De verpakking bevat geen fosfaten en PVC. Ons gebruik van hernieuwbare energie, de eigen productie van elektriciteit uit wind- en zonne-energie en duurzame productie volgens ISO 14001 en 50001 op onze EMAS-gecertificeerde Europese locaties met eigen waterzuiveringsfaciliteiten onderscheiden ons als pioniers op het gebied van duurzaamheid.

Circulariteit

Formulering

Oorsprong: We gebruiken hernieuwbare, plantaardige grondstoffen in plaats van fossiele bronnen en regeneratieve, afbreekbare oplosmiddelen met lage limieten. We stimuleren het gebruik van oppervlakteactieve stoffen van Europese oorsprong om de diversiteit van lokale producten te ondersteunen.

Overig: Het doel is de vermindering van bijproducten, verontreiniging en residu, en een snelle, hoge biologische afbreekbaarheid van organische materialen.

Verpakking

Oorsprong: Vermijden van fossiele grondstoffen door het gebruik van Post-Consumer gerecycleerd materiaal uit huishoudelijke afvalinzamelingen zoals de blauwe/gele/PMD zak voor flessen en doppen.

Overig: Ontwerp voor recycling van verpakkingen om mechanische recycling mogelijk te maken zonder kwaliteitsverlies (upcycling).

Sociale rechtvaardigheid

De gedragscode voor de hele waardeketen van onze leveranciers garandeert integriteit, eerlijkheid, respect voor de menselijke waardigheid en een verantwoorde omgang met onze grondstoffen. De productie vindt plaats in Duitsland en Oostenrijk. We nemen verantwoordelijkheid voor onze klanten door de volledige declaratie van al onze ingrediënten en onze eigen klantentraining in de veilige en juiste omgang met reinigingsmiddelen.

Economie

Duurzaam inkopen met Green Care Professional is voordelig, dankzij de lage kosten per gebruik. Onze producten zijn goedkoper dan conventionele schoonmaakmiddelen, terwijl ze duurzaam zijn. De recycleerbare verpakking bespaart geld op afvalverwijdering. Intelligente, efficiënte doseertechnologie en ultrageconcentreerde formules verhogen de economische efficiëntie voor onze klanten. Het brede assortiment CLP-vrije producten verlaagt ook de opleidingskosten van het personeel.

Prestaties

De combinatie van uitstekende schoonmaakprestaties en duurzaamheid betekent niet dat onze producten onderdoen voor conventionele schoonmaakmiddelen. In het kader van de Ecolabel-certificering zijn de prestaties geverifieerd door middel van benchmarktests of prestatiecontroles door externe testinstituten. Onze intelligente doseersystemen versterken het efficiënte gebruik van onze reinigingsproducten.