Naar de inhoud Naar hoofdmenu

Groene transformatie: ‘Go Green’-jaar bij Werner & Mertz Professional

Onze Green Care Professional-familie blijft groeien

Voor de Professional Division van Werner & Mertz belooft 2022 een door en door groen jaar te worden. In het kader van het ‘Go Green’-project zijn de specialisten in professionele reiniging uit Mainz hard aan het werk om het productenaanbod van het duurzame merk Green Care Professional verder uit te breiden. Zij herwerken en optimaliseren o.a. de formules en verpakkingen van verschillende producten van het merk Tana Professional zodat deze in een duurzame circulaire economie en het Green Care Professional-gamma ingepast kunnen worden. Er zitten dus heel wat recyclebare oplossingen voor professionele gebouwreiniging in de pijplijn!

“Door de ingrediënten die we voor Green Care Professional kiezen, bepalen we vandaag de norm voor ecologische producten die vaak ook nog betere schoonmaakresultaten opleveren”, aldus Dr. Paula Barreleiro, hoofd Formuleontwikkeling bij Tana-Chemie GmbH. “Dit is het pad dat we vastberaden bewandelen met ‘Go Green’. Om onze doelstellingen te bereiken, benutten we de ervaring en technologie van ons duurzaamheidsconcept met gesloten kringloop voor het merk Green Care Professional.”

In de toekomst zullen veel van de aangepaste producten voldoen aan de eisen van gerespecteerde ecolabels, zoals het Cradle-to-Cradle-certificaat, het EU Ecolabel en het Oostenrijkse Ecolabel. “Deze certificeringen bewijzen dat we met onze aangepaste producten de duurzaamheid van onze klanten naar een nieuw niveau willen tillen. Volgens ons is dit de meest veelbelovende weg naar een circulaire toekomst”, zegt Xiaoming Bai, hoofd Internationaal Productbeheer en Marketing.

Volgende grote stap

De ecologische producten voor schoonmaakprofessionals die Tana-Chemie GmbH sinds 1987 ontwikkelt, werden in 2011 samengebracht onder het ecomerk Green Care Professional. De afgelopen jaren heeft de onderneming haar Tana Professional-producten gestaag aangepast voor gebruik in een circulaire economie. De volgende grote stap staat voor de deur in 2022. “Dit wordt absoluut ons ‘Go Green’-jaar”, zegt Bai. “Tegen het einde van het jaar zullen we het grootste deel van de geplande Tana-producten in ons Green Care-gamma hebben opgenomen.”

Deze grootschalige transformatie heeft betrekking op een groot aantal producten voor de toepassingsgebieden Gebouwreiniging, Keukenhygiëne, Linnenhygiëne en Persoonlijke hygiëne. Hun formules en verpakkingen voldoen nog beter aan de principes van de holistische circulaire economie. Bovendien bevatten de formules een groter aandeel plantaardige grondstoffen die biologisch afbreekbaar zijn en dus geschikt zijn om naar de biologische kringloop te worden teruggestuurd. Na gebruik blijven de verpakkingen van hoogwaardig gerecycled plastic op basis van ‘Design for Recycling’-specificaties in een gesloten technische kringloop.

“Onze onderhoudsreiniger SANET lavocid is een goed voorbeeld van hoe we onze Tana Professional-producten aanpassen om in het gamma Green Care-producten te passen”, legt Barreleiro uit. Sinds zijn aanpassing mag het product het EU Ecolabel dragen. De formule is nu vrij van conserveringsmiddelen en bevat oppervlakte-actieve stoffen van plantaardige oorsprong en natuurlijk citroenzuur. Bovendien is de verpakking gemaakt van 100 procent recyclaat en wordt deze in een gesloten kringloop gehouden en goed gerecycled.”

Meer informatie over het ‘Go Green’-project is te vinden op