Naar de inhoud Naar hoofdmenu

Gezondere omgevingslucht dankzij geteste ingrediënten.

Schoonmaakproducten getest door Sentinel Haus Institut

Peter Bachmann
Oprichter en zaakvoerder
van Sentinel Haus Institut

“Geteste, emissiearme schoonmaakproducten zijn van cruciaal belang voor een gezonde omgeving in gebouwen. We bevelen producten van Green Care Professional aan. Ik ben zeer tevreden over de voortdurende duurzaamheidsinspanningen van Tana. Die helpen onze innovatieve klanten in de hotel- en kantoorsector.“

Green Care Professional slaagt met vlag en wimpel voor wetenschappelijke tests

Gebouwen zijn tegenwoordig vrijwel luchtdicht. In gesloten ruimten heeft de stijgende concentratie stoffen in de omgevingslucht een negatieve invloed op het welzijn en de gezondheid. Samen met de uitstoot van bouwproducten kunnen schoonmaakmiddelen het probleem verergeren.

Dat kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, ogen en slijmvliezen, hoofdpijn en algemeen ongemak. Schoonmaakpersoneel en gebruikers van gebouwen, zoals schoolkinderen en leraren in een school, kunnen hierdoor worden getroffen.

Daarom heeft Tana-Chemie veel van zijn producten laten testen door onafhankelijke experts bij Sentinel Haus Institut. In het kader van het project MY FUTURE OFFICE werden producten van het merk Green Care Professional voor dagelijkse schoonmaak en intensieve schoonmaak onderzocht.

Producten werden onder strenge omstandigheden en volgens wetenschappelijke normen getest in een unieke Europese referentieruimte. Deze aanpak maakt een bijzonder praktisch onderzoek en solide conclusies over dagelijkse situaties mogelijk.

Green Care Professional-producten voor onderhoudsschoonmaak garanderen dat kamers gezonde ruimten zijn om in te leven, werken en leren. Ze bevatten bestanddelen die de omgevingslucht niet vervuilen.

“Green Care Professional gebruikt bewust geen problematische stoffen. Bijvoorbeeld bij de intensieve schoonmaak van vloerbekledingen. Vergeleken met andere producten op de markt hebben de producten die we aanbevelen, een aanzienlijk kleinere impact op de omgevingslucht en verdampen ze sneller,” aldus Peter Bachmann.

In de databank op het Sentinel-portaal vindt u schoonmaakproducten van Green Care Professional die getest werden op gevaarlijke stoffen.

Sentinel Haus Institut GmbH
Merzhauser Str. 74
79100 Freiburg im Breisgau
www.sentinel-haus.de