Naar de inhoud Naar hoofdmenu

Respect voor mensen, milieu en smaakpapillen: het “Groene Erfgoed” van Christophe Hay

Christophe Hay, sterrenchef bij Maison d’à Côté:

“Respect is wat me elke keer motiveert wanneer ik een beslissing neem. Respect voor de natuur, het land, vakmensen en producenten die ons steunen. En natuurlijk voor de mensen die dag na dag voor ons werken.”

Twee prijzen, twee sterren
– voor verwezenlijking en verantwoordelijkheid

Met het idee voor La Maison d’à Côté keerde Christophe Hay terug naar zijn thuisstad, waar hij zijn gasten op basis van zorgvuldig gekozen ingrediënten het beste voorschotelt. En bovendien in een warme en vriendelijke sfeer. Van de zorgvuldige keuze van lokale leveranciers tot de bouwmaterialen, Hay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: een plek in harmonie met de natuur. Zijn durf en talent werden in 2019 beloond met een tweede Michelinster en in 2020 met de “”Green Macaron””.

Lokaal erfgoed en zeldzame delicatessen

Hay, die zeer gehecht is aan zijn thuisstad, werkt het liefst met unieke producten die vooral uit de Loirevallei komen. In de eerste plaats wou hij de regio beter bekend maken, maar hij wou ook de culinaire tradities ervan bewaren. Met respect voor de natuur, de grondstoffen en het milieu in het achterhoofd legde de chef samen met zijn tuinier Alain Gaillard zijn eigen 3000 m² grote moestuin aan. Het vlees dat in het restaurant wordt geserveerd, komt van zijn eigen Wagyu-boerderij in Frankrijk, die wordt gerund onder het waakzame oog van Yvan Dersoir, een vriend en fokker. Hay is er dus in geslaagd te doen wat hij altijd al wou doen: met zijn gasten een ongewone keuken delen die zowel duurzaam als ethisch is.

Verantwoordelijkheid tot in de kleinste details

Sinds zijn terugkeer besteedde Hay aandacht aan het ecosysteem, met een milieuvriendelijke isolatie, warmteterugwinningssystemen, hernieuwbare energie en een composthoop in de tuin. De “”wil om beter te doen”” blijkt uit elk van zijn beslissingen. Daarom zet hij ook in op milieuvriendelijke schoonmaakproducten van Werner & Mertz – uit respect voor de mensen (zijn medewerkers) en de natuur (zijn thuis).

Zeer tevreden werknemers en gasten

Realisatie van het duurzame masterplan

“Green Macaron” 2020

Gebruikte producten