Naar de inhoud Naar hoofdmenu

Onze Frosch voor professionals

Bekroond met prijzen en certificaten

Onze certificeringen

Uitgebreide waardeketen

Producten + Productie + Grondstoffen + Logistiek

Sitespecifieke waardeketen

Producten + Productie

Formules

Producten

EMAS

Uitgebreide waardeketen

Producten + Productie + Grondstoffen + Logistiek

Sinds 2003 hebben Tana-Chemie GmbH op de locatie Mainz en sinds 2005 Werner & Mertz Professional Vertriebs GmbH in Hallein (Oostenrijk) hun milieubeheersystemen vrijwillig laten valideren volgens EMAS. De EMAS-erkenning dient als bewijs van onze voorbeeldige ecologische oriëntatie en onze holistische duurzame bedrijfsfilosofie. Elk jaar gaat een onafhankelijke milieu-auditor na of in onze vestigingen aan de eisen van de EMAS-verordening wordt voldaan. EMAS, het milieubeheer- en milieuauditsysteem van de Europese Unie, wordt beschouwd als 's werelds meest veeleisende systeem voor duurzaam milieubeheer. De successen worden even transparant meegedeeld als de gebieden waar actie nodig is. EMAS-gevalideerde bedrijven geven sterke impulsen aan een duurzame en aan de wettelijke eisen beantwoordende economie.

Cradle to Cradle®

Het kringloopprincipe "Cradle to Cradle®" is uitgevonden door Prof. Dr. Michael Braungart en verder ontwikkeld door EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) Hamburg. Werner & Mertz heeft producten en productgroepen geselecteerd die volgens deze holistische procedure zijn gecertificeerd. Het Cradle to Cradle® -ontwerp omvat een gedetailleerde evaluatiesleutel. Het omvat de gebruikte materialen, hun recycleerbaarheid, het gebruik van energie en water en de sociale gevolgen van productcycli en productiemethoden. Werner & Mertz heeft met succes deze ambitieuze testprocedure op zich genomen. Eind 2013 vierde Tana-Chemie GmbH, een 100% dochteronderneming van Werner & Mertz GmbH, een wereldprimeur: voor het eerst – sinds het bestaan van de "Cradle to Cradle®"-certificering – kreeg een volledig professioneel reinigings- en verzorgingsassortiment de hoge onderscheiding van Cradle to Cradle Certified Gold: de complete Green Care Professional serie met zijn eco-effectieve reinigings- en verzorgingsproducten.

DIN ISO 14001

Sitespecifieke waardeketen

Producten + Productie

Tana-Chemie GmbH in Mainz en Werner & Mertz Professional Vertriebs GmbH in Hallein zijn al jaren gecertificeerd volgens ISO 14001. ISO 14001 is de wereldwijd aanvaarde en toegepaste norm voor milieubeheersystemen. De internationale norm stelt eisen aan ons milieubeheersysteem, aan de hand waarvan wij onze milieuprestaties verbeteren, aan wettelijke verplichtingen voldoen en milieudoelstellingen bereiken. De naleving van de eisen van de norm wordt jaarlijks door een onafhankelijke controleur geverifieerd.

DIN ISO 50001

Sitespecifieke waardeketen

Producten + Productie

Tana-Chemie GmbH in Mainz en Werner & Mertz Professional Vertriebs GmbH in Hallein zijn al jaren gecertificeerd volgens ISO 50001. ISO 50001 is de wereldwijd aanvaarde en toegepaste norm voor energiebeheersystemen. De internationale norm legt eisen vast voor ons energiebeheer, aan de hand waarvan wij doelgericht onze energie-efficiëntie verhogen en onze energieprestaties voortdurend verbeteren. De naleving van de eisen van de norm wordt jaarlijks door een onafhankelijke auditor gecontroleerd.

DIN ISO 9001

Sitespecifieke waardeketen

Producten + Productie

Tana-Chemie GmbH in Mainz en Werner & Mertz Professional Vertriebs GmbH in Hallein zijn al jaren volgens ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 is de wereldwijd aanvaarde en toegepaste norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De internationale norm stelt eisen aan ons kwaliteitsmanagement, waarvan de naleving ons in staat stelt aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen en de structuren, werkstromen en kwaliteitsrelevante processen te controleren en voortdurend te verbeteren. De naleving van de eisen van de norm wordt jaarlijks door een onafhankelijke auditor gecontroleerd.

EU Ecolabel

Het Europese Ecolabel (‘de bloem’) is de drijvende kracht achter bijzonder milieuvriendelijke formules voor schoonmaakproducten. Het bloemlogo werd medio jaren 1990 ontworpen als Europees milieusymbool. Het omvat alle nationale milieulabels en legt strikte vereisten op voor milieuvriendelijke producten. Veel van onze schoonmaakproducten voor Europa hebben nu een Ecolabel-gecertificeerde formule. Milieuvriendelijke formuleringen volgens de hoogste Europese milieunorm. Het in 1992 geïntroduceerde vrijwillige Ecolabel is voor consumenten intussen de referentie bij uitstek geworden voor consumenten die milieusparende producten wensen te kopen.

Nordic Swan

Nordic Swan is het Scandinavische milieulabel. Het certificeert de milieucompatibiliteit van producten, waaronder chemische schoonmaakmiddelen. Green Care Professional-producten die dit Scandinavische milieulabel dragen, voldoen aan de strenge eco-toxicologische vereisten ervan. Oorspronkelijk was Nordic Swan bedoeld voor gebruik in Scandinavië, maar ondertussen is het label ook te vinden op producten die buiten Scandinavië worden gecommercialiseerd. Nordic Swan wordt toegekend voor sommige categorieën van chemische schoonmaakproducten (bv. vaatwasmiddelen) die door het EU Ecolabel niet worden afgedekt.

EcoVadis Platinum

In juni 2021 ontving Tana-Chemie GmbH een platina-medaille voor duurzaam ondernemen van het gerenommeerde CSR/Sustainability ratingbureau EcoVadis. Die aanduiding plaatst Tana-Chemie bij de meest duurzame bedrijven ter wereld omdat de beste score wordt toegekend in slechts één procent van alle gevallen. Sinds 2007 beoordeelt EcoVadis de milieu- en sociale praktijken van bedrijven. De beoordelingen worden gemaakt in vier beoordelingsklassen van brons, zilver, goud en platina. Meer dan 75.000 bedrijven in 200 industrieën over de hele wereld schakelen EcoVadis in om hun waardeketens objectief te beoordelen. In veel bedrijfstakken is de beoordeling een belangrijke voorwaarde geworden voor het verkrijgen van goedkeuring als leverancier. De veeleisende audit omvat 21 indicatoren in de vier hoofdthema's Milieu, Arbeid en Mensenrechten, Ethiek en Duurzaam Inkopen. De thema's Milieu en Duurzaam Inkopen speelden een belangrijke rol in de beoordeling. EcoVadis gaf een positief oordeel over het gebruik van recyclebare verpakkingen, het benutten van duurzame energie en het verminderen van het waterverbruik door middel van innovatieve methoden, waaronder hergebruik van water uit bedrijfsprocessen.

Oostenrijks Ecolabel

Formules

Producten

Sinds 1990 certificeert het Oostenrijkse milieulabel producten en diensten die na streng onderzoek voldoen aan zijn hoge normen inzake kwaliteit, milieu en gezondheid. Het milieulabel van de federale overheid garandeert dat formules vrij zijn van gevaarlijke stoffen en dat producten ontworpen zijn om lang mee te gaan, bruikbaar te zijn en de normen na te leven. Als kwaliteitslabel voor de groene economie identificeert het producten van fabrikanten zoals Werner & Mertz die zich hebben geëngageerd om milieuvriendelijke producten te maken.

Andere prijzen & certificaten

LEED
Die Umweltberatung
AIR interieur contrôlé
Purus
RAL
Deutscher Umweltpreis

Internationale prijzen

Awards-PrixEuropropre 2017 Q&E
Ekolaury
Green Key
Greener Packaging 2019
Premio national de la limpieza Spain 2017
Prix-de-l'innovation Preventica 2019
Product of the Year 2019
The Cleaning Show 2017
Amsterdam Innovation Award